www.vanduintotdijk.nl © 2018
van duin tot dijk
dierenartsen
HOME
Dieetvoeding voor hond en kat
 
Overgewicht bij huisdieren

In Nederland heeft ongeveer 40% van de honden en 35% van de katten in meer of mindere mate last van overgewicht. Dit gaat vaak heel geleidelijk, zodat de eigenaar het vaak pas in de gaten heeft als ze er op gewezen worden.
Overgewicht ontstaat als langere tijd meer voeding gegeven wordt, dan het dier daadwerkelijk nodig heeft. Het heeft ook met factoren als aanleg, ras, leeftijd, castratie en sterilisatie te maken. Overgewicht kan op langere termijn gevolgen hebben voor de gezondheid van het dier, denk aan diabetes en gewrichtsproblemen. Het voorkomen van overgewicht is dan ook erg belangrijk.
Het laten afvallen van uw dier is vaak niet zo simpel en een project voor langere tijd, en de motivatie van de eigenaar is hierbij heel belangrijk.
Voedingsadvies op maat

Wij bieden de mogelijkheid tot voedingsadvies op maat, dwz we maken een advies met het voer wat u geeft zodanig berekend dat het dier gewicht gaat verliezen. Dit mag uiteraard niet te hard gaan, en teveel gewichtsverlies kan ook problemen geven voor de gezondheid. Beweging en spelen is hierbij ook erg belangrijk, echter ook niet teveel ineens, we moeten dit ook opbouwen.
Iemand die nooit sport loopt ongetraind ook geen marathon.
Samen met de eigenaar stemmen we het advies af op uw dier, er is een mogelijkheid om regelmatig te komen wegen, zodat we samen met de eigenaar eventuele vragen en/of aanpassingen kunnen bespreken.
We hopen op die manier samen weer een gezonde en blijde hond of kat terug te krijgen.

Bel gerust voor meer informatie
Wat doen wij